Vintercupen Östra Skaraborg består av sju deltävlingar arrangerade av de olika klubbarna inom "Vintercupsalliansen". Delar av överskottet går till vår juniorsatsning "Team West" som handlar om att stötta klubbarnas juniorer och ungdommar till att bli duktiga elitförare.

Varje deltävling består av heat för ungdomar, motionärer samt tävlingsklasserna Senior, Junior och Bredd. De två förstnämnda heaten är en och en valv timme långa och det sistnämnda två timmar.
Under ett heat ska föraren köra en endurobana ett visst antal gånger. Mellan varven går föraren in i depå för service/vila.

Som åskådare har du möjlighet att insupa stämningen i depåområdet vid varvningen eller gå ut i skogen och titta på förarna i aktion. Tänk dock på säkerheten när du rör dej kring spåret ute i skogen.

Statusen på tävlingarna är hög. Till exempel kan vi glädjande konstatera att stora delar av JSM-toppen finns på plats, så även flera namnkunniga Seniorer. Detta kompletteras med duktiga ungdomar och en mycket stor skara motionärer.

Plats och exakta tider för respektive tävling meddelas i ett PM som publiceras på hemsidan under veckan före arrangemanget.
Vid tävlingsplatsen finns servering av fika och oftast varm korv/hamburgare eller liknande.
Det är fri parkering och fritt inträde vid samtliga deltävlingar.

Titta även under "Vanliga frågor" i menyn. Där kan ni hitta ytterligare lite matnyttig information även för publik.


Hjärtligt välkommna!

Enduroalliansen Östra Skaraborg