Banrapport Karlsborg

Sträcka 1

6km
Är som förra årets sträcka fast några få ändrade bitar. Så ni som körde 2018 kommer att känna igen er större delen av spåret. Sträckan börjar med lite åkning på och vid sidan av övningsfältet som är väldigt lättåkt och kommer gå ganska fort. Sedan går det ner mot sjön med lite knixigare bitar ett par kilometer för att sedan avslutas med återigen lättåkt och snabbt parti utmed och på fältet. Nästintill hela spåret är slätat innan tjälen så inga konstigheter egentligen.

Sträcka 2

6km
Spåret börjar med att gå på det gamla VM-spåret till vårt träningsområde. Kommer sedan åka på vår knattebana för att sedan komma till grusgropen där vi kör ett par vändor upp och ner. Sista delen går utmed övningsfältet som spår 1 gör och avslutas med att korsa fältet för att ta sig till depån. Även denna slinga är slätad innan tjälen kom så det kommer nog gå att åka ganska fort även här!

Underlaget

Idag (tisdag) ligger det ca 10cm snö utmed hela spåret och enligt dagens väderprognos kommer det komma lika mycket snö till under veckan. Kommer att försöka få bort större delen av den snö som kommit för att det ska vara lätt med omkörningar då det förmodligen blir många i spåret. Och under snön finns det ordentlig tjäle då det har varit kallt i veckor så spåret kommer nog hålla bra.

//Jesper CMK

Resultat från Tidaholm

Vintercupens tredje deltävling i Tidaholm är nu avklarad. Resultatlistor och cupsammanställning finns bifogade för visning och nedladdning nedan.

Preliminärt Resultat Tidaholm Heat 1

Som ni redan vet sedan tidigare hade vi igår tekniska problem med tidtagningen under Heat 1. Resultatet av detta blev att ungefär hälften av heatets förare hade saknade passeringar runt sitt andra prov. På grund av detta har vi tvingats att stryka de två första proven för samtliga förare i Heat 1.

Vid analys på de förare som faktiskt fått alla sina 6 prov registrerade under Heat 1 kunde vi inte direkt se några förändringar i totalresultatet efter att deras första 2 prov strukits.

Det är inte optimalt att behöva stryka prov men det är detta som blir mest rättvist och korrekt eftersom det är alla förares prov i nummerordning som ställts mot varandra. D.v.s. allas prov 3, 4, 5 och 6.

Sammanfattningsvis är det lika för alla. Eventuella synpunkter får framföras nu inom rimlig tid. Summerade resultatlistor för samtliga Heat samt även Cupsammanställning kommer att publiceras under morgondagen.

Länk till anslaget resultat

/Arrangörerna

Fördröjning av Resultatlistor 3:6

Under dagens deltävling (3:6) hade vi kommunikationsproblem mellan olika delar av tidtagningsutrustningen under Heat 1. Berörda klasser är Motion 50-, Motion Dam, Ungdom E0 och Ungdom E1. Resultatlistor för dagens tävling kommer därför att dröja något.

Arrangörerna

Startlistor Tidaholm

Startlistorna för Vintercupens tredje deltävling i Tidaholm är nu seedade. Listorna finns bifogade som PDF för nedladdning nedan.

Seedningen är endast baserad på det kortare av de två proven från tidigare deltävlingar. Därav den ibland lite stora skillnaden mellan resultatet och seedningen. I övrigt har vi försökt att gissa samt även ta hänsyn till särskilda önskemål.

Vid synpunkter på startplacering där ”felet” är större än 15 positioner, ta kontakt med tävlingsledningen före start. Det löser vi i så fall på plats under tävlingsdagen.

Banrapport Tidaholm

Sträcka 1
Längd: 6,6 km
Går till en början på vårt träningsspår i storskogen som till stor del består
av bred grusstig. Sedan ut på både stora och lilla crossbanorna. Efter det åter
på träningsspåret ända fram till mål.

Sträcka 2
Längd: 4,1 km
Börjar med en del snabb vägåkning upp mot de högst belägna sandpartierna
av träningsspåret. Sedan fortsatt ut mot hagmarkerna. Där blir det rätt mycket
öppen gräsåkning ner mot mål.

MARKSTATUS
Tisdag 15/1:
Varierande tjäle med 5 cm snö. Har förhoppning av kyla i slutet av veckan.

/A. Friman